Smelt, csak enni

Smelt, csak enni

Ez a közepes méretű halak a szaga család. Meg van egy hosszúkás test egy sötét hátsó, ezüst oldalán és hasán. Smelt lakja parti tengeren és a friss vizet.A tengeri fajok ázsiai vagy toothy, európai, tengeri szaga. Az édesvízi - szaga (miniatűr méret a viaszlazac), folyó szaga. A külső és minőségi tulajdonságait féle szaga nem különösebben más. A hossza a kifejlett halak átlagok 10-12 cm, néha eléri a 35 cm-es mélyebb élőhelyét -. Minél hosszabb a test, és fordítva.

szaga a hús nagyon érzékeny, finom és zsíros. Kaviár ez nem is rosszabb, mint az ő ízlése. Szaga friss uborka íze jellegzetes kellemes, amit népszerű nevén „borágó”. Az ilyen szag csatolt alga, amely táplálja. Ez a hal nagyon kis méretekben, és ez könnyen eltávolítható, ezáltal faragni egyszerű.

részecske történetek

Több mint 300 éves budapesti nyaralását szaga, ami kezdődött még I. Péter, aki hívta a király hal, mint ez volt ő, aki abban az időben volt a fő kenyérkereső a lakók az északi fővárosban. Az első ünnepélyes eseményre került sor a tavaszi 1708. Szaga üdülési hagyományossá vált a lakosok a szentpétervári és vonzza ezer ember minden évben. Ma ez az esemény kíséri koncertek, vetélkedők, játékok és látnivalók a gyermekek és felnőttek, csónakázás, főző és kóstoló a különböző ételek a szaga.

Mik az előnyei?Mivel a tartalom a szaga a nagy mennyiségű tápanyagot, nyomelemek és vitaminok, hal hasznos minden korosztály, különösen az idősek. Segít erősíteni a csontok és az ízületek, hasznos szív- és érrendszeri betegségek.

Smelt tökéletes sportolók, azaz a. A. Elősegíti az izomnövekedést, mert a kalória tartalma és a magas fehérjetartalom. És azok számára, akik a fogyókúra szaga van szüksége, hogy legyen óvatos. Azon a napon, nem szabad, hogy enni több mint 150 g ilyen olajos halat.

Kutatási szakértők bebizonyították, hogy szaga serkenti az agyműködést, enyhíti a stresszt, fáradtságot, javítja a hangulatot és a teljesítmény.

Az orvostudományban,

Alapján az antioxidánsok szereplő szaga, a tudósok hoztak létre egy gyógyszer „Karotinoli M”. Ez a terápiás és profilaktikus szer szolgáltató obscheukrep - szabályozó hatása van az egész emberi szervezetben.

A főzés,

A kapott szaga zamatos aromás fül. A legfinomabb ez a hal tekinthető sült és szárított formában. Szaga őz lehet sült nepotroshenoy. Egy kis hal megeszi még a csontokat. Szárított, vagy szárított olvadékredukáló - egy nagy nappali a sört. Sőt, ez nagyon hasznos, hogy van. Ahhoz, hogy. Ezen a módon a hal megtartja az összes előnyös tulajdonságait, hogy amikor hőkezelést részlegesen elveszíti. Szintén szaga sült saját levében, párolt, füstölt, pácolt, hogy kocsonya.

Kalória - 124 g
Fehérje - 22,6 g
Zsír - 3,1 g
A-vitamin - 0,02 mg
B1-vitamin - 0,01 mg
B2-vitamin - 0,15 mg
A D-vitamin - 0,08 mg
PP-vitamin - 1,77 mg
Kálium - 372 mg
Kalcium - 77 mg
Nátrium - 77 mg
Magnézium - 38 mg
Foszfor - 295 mg
Vas - 0,7 mg
Molibdén - 0,004 mg
Fluorid - 0,43 mg

A legfinomabb szaga hűtött vagy friss, és különösen az egyik, hogy megy, kapsz - kaviárral. Cook egy halat azonnal fagyasztás nélkül a hűtőben, hogy élvezze a finom ízét.

Kiválasztása szaga a piacon, figyeljen a kopoltyúk. Mint minden halat kell piros. A kopoltyúk fehérebb, annál valószínűbb, hogy a hal nem friss.

Mi szárított szaga sárgás hasa úgy jele a minőség, és a szárított - éppen ellenkezőleg.

RECEPTRE GOURMET

Hajtsuk a hal egy üvegtál, meg kell zsírozni. Meghintjük fekete bors, kapor, tedd a babérlevelet. Pour só vagy szójaszósz Kikkoman. Tedd a mikróba 5 percre.